Recolouring/Replacing textures and Motion Studio

About Truespace Archives

These pages are a copy of the official truespace forums prior to their removal somewhere around 2011.

They are retained here for archive purposes only.

Recolouring/Replacing textures and Motion Studio // TS6 and Older

1  |  

Post by Tiles // Apr 16, 2006, 2:52am

Tiles
Total Posts: 1037
pic
I am currently at creating an animated character. Two to be exact. The other one just needs other textures. And that´s where the trouble starts.


I have spent three days to rig the first character in Motion Studio. Now i simply wanted to apply the other texture set to the ready rigged mesh to spare me the time to rig this mesh again. Work of a few eyeblinks. But trueSpace doesn´t accept the new material correctly. All shows fine in solid view. But when i render it the old texture comes through partially.


Have a look here to see what i mean:


Edited by admin: image larger than 800x600 as per forum limits


Does somebody have a solution for this?

Post by Tiles // Apr 16, 2006, 3:43am

Tiles
Total Posts: 1037
pic
Ah, got it. Motion Studio turns off Auto Record while loading the scene. I have to turn Autorecord back on, select Mesh in Motion Studio Panel, and then i can repaint as needed :)


Nevertheless curious that you cannot paint/repaint a mesh with Autorecord off ...

Post by turumdarak // Apr 16, 2006, 6:33pm

turumdarak
Total Posts: 24
Auto record affects only the Paint Over tool, I think. In previous versions it was used to create animated materials, and I think this is a holdover from that. The Paint Faces and Paint All aren't affected that I know of.
Awportals.com is a privately held community resource website dedicated to Active Worlds.
Copyright (c) Mark Randall 2006 - 2021. All Rights Reserved.
Awportals.com   ·   ProLibraries Live   ·   Twitter   ·   LinkedIn