TS6.6 Auto Load does not want to disable

About Truespace Archives

These pages are a copy of the official truespace forums prior to their removal somewhere around 2011.

They are retained here for archive purposes only.

TS6.6 Auto Load does not want to disable // TS6 and Older

1  |  

Post by mmakrzem // Feb 23, 2006, 2:23am

mmakrzem
Total Posts: 17
I go into File->Preferences in TS 6.6 and I uncheck Auto Load.


Howeve the next time I open TS auto load is checked again.


How can I make sure that Auto Load stays uncheck?

Post by hemulin // Feb 23, 2006, 3:54am

hemulin
Total Posts: 1058
pic
If you have a limited user account on for example a computer running xp, then it is quite possible that you as a limited user will not be able to write to the truespace folder; therefore truespace won't be able to save its config file, so won't remember that you've told it not to autoload. Hope this helps:)

Post by splinters // Feb 23, 2006, 5:09am

splinters
Total Posts: 4148
pic
Actually Hemulin, I am pretty sure it just does not work...hang on....I'll go check....AGAIN!


EDIT: Weird, previous scene loaded automatically on startup while one I just had when I closed TS7 did not....mind you, I did change layout.

Post by hemulin // Feb 23, 2006, 5:14am

hemulin
Total Posts: 1058
pic
It stops autoloading on both of my machines perfectly.:rolleyes:

Post by hemulin // Feb 23, 2006, 5:21am

hemulin
Total Posts: 1058
pic
One of the telltale signs that you cannot write to the truespace directory is that everytime/almost everytime truespace quits you will get an error message saying "error saving library"

Post by splinters // Feb 23, 2006, 5:22am

splinters
Total Posts: 4148
pic
That is not a problem for me Hemulin. However, autosave option has had its problems...then again, you are not running TS7 yet are you...problem seemed to be particular to that version. Don't remember it happening in TS6. Although you do have to close TS after setting prefs (and saving them from file menu) for it to be effective:o

Post by hemulin // Feb 23, 2006, 5:30am

hemulin
Total Posts: 1058
pic
It definately sounds like mmakerzem cannot write to the truespace folder, i did say it might not come up with that error message though (didn't I:confused: ), however I could quite possibly be wrong :o

Post by stan // Feb 23, 2006, 5:48am

stan
Total Posts: 1240
pic
hi..in ts6.6 make sure "save state" is checked on preference panel, then autoload should not reset when unchecked..;) ..

Post by hemulin // Feb 23, 2006, 8:03am

hemulin
Total Posts: 1058
pic
Ah yes - there is that, however I thought savestate was, as default, turned on in ts6.6 :rolleyes:

Post by mmakrzem // Feb 23, 2006, 2:33pm

mmakrzem
Total Posts: 17
I'm using an admin account so I can write to the truespace folder no problem.


It looks like my SaveState value was unchecked. I checked it and now everything seems to work fine.


thanks everyone!
Awportals.com is a privately held community resource website dedicated to Active Worlds.
Copyright (c) Mark Randall 2006 - 2021. All Rights Reserved.
Awportals.com   ·   ProLibraries Live   ·   Twitter   ·   LinkedIn