Thread

Switching from Modeller to Player view breaks IK objects

About Truespace Archives

These pages are a copy of the official truespace forums prior to their removal somewhere around 2011.

They are retained here for archive purposes only.

Switching from Modeller to Player view breaks IK objects // Bugs

1  |  

Post by smoothchat // Jan 30, 2006, 2:15pm

smoothchat
Total Posts: 15
Create an object with some bones attached.

Switch the modeller window to Player view.

Switch back.

now try to move parts of your object. The bones have broken and the object corrupts.


The same occurs if you have an IK object loaded in a layout containing both a player and modeller view. When you reload TS7 and the current scene reloads, the object IK is broken. You have to reload the original scene to recover.

Post by mrbones // Jan 30, 2006, 2:28pm

mrbones
Total Posts: 1280
pic
Ok, Im checking this out.

Post by noko // Jan 30, 2006, 2:39pm

noko
Total Posts: 684
Do you have the KFE open when you go to Player and back?

Post by smoothchat // Jan 30, 2006, 2:49pm

smoothchat
Total Posts: 15
I'm not at my home PC at the moment. The KFE may have been open (I seem to remember using it to select child objects directly when setting up the IK) Is that a contributing factor?

Post by mrbones // Jan 30, 2006, 2:58pm

mrbones
Total Posts: 1280
pic
Ok I GOt some good results. First of all make sure kfe is open like noko said.
I prefer to work in clipmode. Right click on record button, activate Ik and vertex animation choices. I was able to switch back and forth and not crash with some MagicBones Motion Capture. Do not be suprisesd when kfe goes in background, use alt tab to get it back. I even was able to retexture in modeler and switch back to player and see results. I post some screens to prove. HTHY.

Post by smoothchat // Jan 30, 2006, 5:46pm

smoothchat
Total Posts: 15
So mrbones, have you disproved my bug report?, or are we saying that when switching with boned objects, we must ensure that the KFE is open otherwise the IK breaks. (That is, your object would have broken if the KFE wasn't open)

Post by mrbones // Jan 30, 2006, 9:12pm

mrbones
Total Posts: 1280
pic
Yes, you are right, It will break when kfe is not open.
Awportals.com is a privately held community resource website dedicated to Active Worlds.
Copyright (c) Mark Randall 2006 - 2021. All Rights Reserved.
Awportals.com   ·   ProLibraries Live   ·   Twitter   ·   LinkedIn