TS7.6 tools

About Truespace Archives

These pages are a copy of the official truespace forums prior to their removal somewhere around 2011.

They are retained here for archive purposes only.

TS7.6 tools // Tech Forum

1  |  

Post by Birdnest // Feb 9, 2009, 12:24pm

Birdnest
Total Posts: 152
pic
Why can't I use the new 7.6 tools in model mode instead of the realtime workspace view? Becuase the realtime rendered view runs a little to slow on my machine.


Help?

Post by spacekdet // Feb 9, 2009, 1:42pm

spacekdet
Total Posts: 1360
pic
Have you adjusted the File/HW Settings down?

It's not as 'pretty' but it runs faster.

Try DX7 w/ textures, turn off shadowing, reduce texture resolution, etc.
Made a big difference here.

Post by TomG // Feb 10, 2009, 2:01am

TomG
Total Posts: 3397
It's because the Model mode is the old code, effectively tS6.6 embedded as a giant plugin. The workspace is tS7.6 in effect, with all the new code, and so all the new tools.


A graphic card upgrade would be very inexpensive these days, with $30 or $40 buying a card that would do well, and $100 buying one that will make tS fly. If not an option (eg a laptop, or any expenditure is impossible) then as space says, turning down the display mode in the HW Settings should help.


BTW with the $30/$40 card, the workspace real-time view will update and handle MUCH faster than the Model view, handling scenes or models that will bring Model side to a jumpy, sticky, 2fps halt :)


HTH!

Tom

Post by splinters // Feb 10, 2009, 10:39am

splinters
Total Posts: 4148
pic
My fairly crummy laptop can run workspace OK on the DX7 setting.


As Spacekdet said, not as pretty but definitely functional...:)
Awportals.com is a privately held community resource website dedicated to Active Worlds.
Copyright (c) Mark Randall 2006 - 2021. All Rights Reserved.
Awportals.com   ·   ProLibraries Live   ·   Twitter   ·   LinkedIn