How to select ALL model parts?

About Truespace Archives

These pages are a copy of the official truespace forums prior to their removal somewhere around 2011.

They are retained here for archive purposes only.

How to select ALL model parts? // Tech Forum

1  |  

Post by Eagle // Dec 28, 2008, 9:41am

Eagle
Total Posts: 221
pic
Hey do you guys know if there is a way to select all your model parts without

grouping them or using the shift key and picking out each piece? I want to be

able to export my whole model with every part and I don't what to glue them

together. Is there an easy way to select all your model parts at once like a

hidden "select all" button or something?


Thanks for your help!

Vickie

Post by prodigy // Dec 28, 2008, 9:46am

prodigy
Total Posts: 3029
pic
Not sure if i understand you Vicky, but one way (workspace side)
open The link Editor, and select all your items.. (click on the background and drag)

Post by tahnoak // Dec 28, 2008, 4:18pm

tahnoak
Total Posts: 487
pic
I am not sure if the method that I use is the most efficient way there is but here is what I do:


Use the Scene editor and select the first object and then hold down the 'ctrl' key and select all the other objects. It is not that time consuming assuming the parts of the object are rolled up and you can just select the object itself.


Anyways, it works for me.

Post by TomG // Dec 29, 2008, 6:04am

TomG
Total Posts: 3397
Do note that you may want to double check on your export, it could be that multiple selections that are not one object may not export. This would be true if exporting to Virtual Earth for instance, so may also be true with OBJ or X too. In other words, you may have to either export one-by-one, or glue / encapsulate / boolean and then export as one object.


I got the LE route these days for selecting all objects. You do need to be sure not to grab any lights, scripts, etc, that are not part of the export, but a quick re-arrangement of things in the LE will take care of that and allow the rectangle select to work with ease!


HTH!

Tom

Post by Eagle // Dec 29, 2008, 7:56am

Eagle
Total Posts: 221
pic
Yeah I know what you mean Tom. If I glue all the parts together I can pull

the model out of TS fine. I have also used Tahnoak technique with the CTRL

button to grab everything. When I use the Ctrl or Shift to pick out each part

I sometimes miss a piece or two, especially on the complex models. What

would be great is a function that would grab every part of the model all at

once like a "Select all" or something close to that. Isn't there a command line

function I could use to do that or maybe a 3rd party package that will select

all the model parts? I can't believe no one has asked for this before.


Always~

Vickie ;)

Post by JimB // Dec 29, 2008, 8:41am

JimB
Total Posts: 341
pic
Hi Vickie,
If you hold Ctrl + LMB and drag this gives you rectangular selection so if you drag over a large area you should capture everthing in the scene.
Of course the above is using the "Model" side.


Jim

Post by TomG // Dec 29, 2008, 9:00am

TomG
Total Posts: 3397
Should be possible for this to be done in scripting, it's easy enough to walk through the scene tree. Telling the difference between a light or script and something with geometry would be the main trick though. I wonder if any clever scriptors out there can throw that together as a script? I can see how it would be handy!


Thanks!

Tom

Post by GraySho // Jan 12, 2009, 12:53pm

GraySho
Total Posts: 695
pic
High time to port old prooven functionality (CTRL+Drag) to Workspace, like so many other little details...
Awportals.com is a privately held community resource website dedicated to Active Worlds.
Copyright (c) Mark Randall 2006 - 2021. All Rights Reserved.
Awportals.com   ·   ProLibraries Live   ·   Twitter   ·   LinkedIn